Het is werkelijk een kwestie van seconden. Een puppy was in het water terechtgekomen en toen het kleintje gevonden werd leek het meer dood dan levend. Maar dat weerhield de anonieme held uit dit filmpje er niet van alles op alles te zetten om het bijna verdronken hondje te redden.

verdronken
Bijna verdronken maar op het nippertje gered | Foto: screenshot video The Dodo/YouTube

In de eerste beelden is te zien dat het hondje schijnbaar levenloos op de grond ligt. Het is drijfnat en menigeen had het beestje waarschijnlijk opgegeven. Maar daar dacht de man in dit filmpje ander over. Hij begint met een hartmassage en wrijft over de borstkas van het hondje in de hoop de ademhaling weer op gang te krijgen.

Plastic fles
Aanvankelijk lijkt zijn poging niet te lukken. Hij weet duidelijk heel goed wat hij doet en verleent professionele eerste hulp bij ongelukken. Dan lijkt er plotseling leven in het hondje te komen. Het ademt een keer uit en de hoop neemt toe dat het misschien toch gaat lukken.

Dan komt de man op een idee. Hij pakt een lege plastic fles en snijdt de bodem er vanaf. De plastic huls plaatst hij over het koppie van de pup en via de flessenhals blaast hij lucht naar binnen als bij een mond-op-mond-beademing. Dat blijkt het ei van Columbus, want kort nadat de longen van het hondje een paar keer volgeblazen zijn is het alsof er een knopje omgaat en begint het hondje te hoesten. Met een doek wrijft onze held het hondje verder droog en vrij kort daarna staat het op eigen pootjes. Na een paar minuten is het zelfs alweer zover dat het hondje begint rond te lopen.

Lesje geleerd
Geluk zit in kleine dingen en wanneer een piepklein hondje gered wordt van de verdrinkingsdood is dat iets om warm van te worden. We hopen dat het beestje zijn lesje geleerd heeft en voorlopig het water vermijdt. Want het gebeurt niet dagelijks dat er dierenvrienden in de buurt zijn die er alles voor over hebben om een beestje te redden.

Bekijk deze geweldige reddingsactie hieronder:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: The Dodo/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel