De Amerikaanse staat Maryland heeft een wet aangenomen die het doden van wilde dieren bij wedstrijden moet verbieden. Het is daarmee de achtste staat in de Verenigde Staten die een dergelijke wet heeft aangenomen. In de Verenigde Staten worden al lange tijd wedstrijden gehouden waarbij deelnemers strijden om wie de meeste dieren of het grootste dier kan doden voor geld en andere prijzen. De nieuwe wet maakt per 1 juli een einde aan deze wedstrijden.

wilde dieren
Coyote | Foto: Pixabay

Tijdens deze evenementen worden onbeschermde wilde dieren zoals coyotes, vossen en wasberen afgeschoten. Soms worden er tijdens één wedstrijd honderden dieren gedood. De karkassen worden na de wedstrijd vaak gedumpt. Er kwam meer aandacht voor deze praktijken na een undercoveronderzoek van de grootste Amerikaanse dierenrechtenorganisatie The Humane Society of The United States.

Het wetsvoorstel is begin april goedgekeurd en moet nu ondertekend worden door de gouverneur. De wet gaat vervolgens per 1 juli 2021 in.

Washington

In september 2020 werd bekendgemaakt dat wedstrijden waarbij het doel is om wilde dieren te doden verboden zouden worden in Washington.  Het afschieten van onbeschermde wilde dieren waaronder coyotes, lynxen, kraaien, vossen en wasberen is niet langer toegestaan. Tussen 2013 en 2018 werden in deze staat ten minste 1.427 coyotes omgebracht. Dankzij de Washington Fish and Wildlife Commission kwam daar een eind aan.

Bronnen:

#GNvdD: Washington verbiedt doden van wilde dieren in wedstrijden

©AnimalsToday.nl Annebelle Nooteboom