Een 21-jarige man uit de Amerikaanse staat Florida wordt vervolgd wegens het slaan van een hamerhaai. Het dier overleed aan de verwondingen die hij overhield aan de aanval.

baby-hamerhaai
Volwassen hamerhaai | Foto: Albert kok/Wikimedia

Wildlife autoriteiten kregen een melding binnen van een getuige die had gezien hoe twee mannen een bijna 2,5 meter langer hamerhaai aan wal trokken. Getuige Robert Petty in een officiele verklaring aan de Florida Fish and Wildlife Commission (FWC):

“De blanke man had zijn linkerarm om de kop van de haai en stompte hem meerdere malen in zijn buik.”

Petty vertelde de FWC dat de mannen de haai het strand op trokken, nadat ze hem hadden geslagen en een klein kind op het dier zetten om een foto te nemen. Petty:

“De twee blanke mannen trokken de haai toen terug het water in en probeerden hem bij te brengen, maar blijkbaar zonder succes.”

De twee mannen uit de staat Georgia hebben tijdens een verhoor toegegeven de haai te hebben gevangen, maar ontkennen dat ze het dier hebben geslagen. De mannen verdraaiden hun verhaal echter laten. Een agent verklaart:

“De heer Wooten veranderde toen zijn verhaal en trachtte me uit te leggen dat hij de haai in zijn buikgebied stompte om lucht uit zijn longen te krijgen.”

De dader verklaarde aan de agent dat hij de haai zo reanimeerde. De agent:

“Ik legde de heer Wooten uit dat als hij de haai had willen redden, hij water in zijn vinnen had moet laten lopen.”

Wooten is aangeklaagd voor het nemen van een verboden diersoort en wordt op 7 december voorgeleid aan de rechtbank. Welke straf hem boven het hoogd hangt, is niet bekend.

Bron ©PiepVandaag.nl