Dierenvriendin Lucia (10 jaar) heeft vandaag een kalfje uit de melkveehouderij vrijgekocht, nadat zij afgelopen week met school bij de boer op bezoek geweest was. Veel leerlingen vonden het verschrikkelijk te zien dat de kalfjes niet bij hun moeder stonden. Toen de boer vertelde dat het twee weken oude kalfje Keesje vrijdag naar de mesterij zou gaan, waarna hij geslacht zou worden, was de leerlinge vastberaden het dier te redden.

kalfje
Foto: Angelique Lagarde/PiepVandaag.nl

Lucia:

“Ik heb de boer gevraagd wat het kalfje kostte, en na de excursie tegen mijn moeder gezegd dat ik niks voor mijn verjaardag wilde en het kalfje van al mijn spaargeld ging kopen. Mijn moeder zei dat we het kalfje niet konden kopen, omdat we geen ruimte hadden om een kalf te houden, dus toen heb ik Koeienrusthuis de Leemweg gebeld en gevraagd of hij daar mag wonen, en dat mocht.“

EDEV – Een DIER Een VRIEND is trots op Lucia, die regelmatig meedoet aan acties van de organisatie. EDEV:

“Lucia is een echte dierenvriendin en een bijzonder meisje. Wij zijn erg trots op haar vastberadendheid dit kalfje te redden. Ze weet dat ze niet de hele wereld hiermee kan redden, maar wel de wereld van kalfje Keesje.” 

Lucia wil met het redden van het kalfje een belangrijke boodschap aan mensen meegeven. Haar boodschap is dat dieren pijn en angst kunnen voelen. Om koeienmelk te kunnen drinken moet een koe elk jaar een kalfje krijgen dat meestal binnen 48 uur na de geboorte wordt weggehaald bij zijn of haar moeder. Zowel de kalfjes als de koeien lijden een vreselijk bestaan dat eindigt in het slachthuis. Lucia wil dat mensen overstappen op een diervriendelijke leefwijze en dus zonder het eten en drinken van dierlijke producten. Het is niet alleen beter voor de dieren. Ook het milieu wordt dan ontzien van de gigantische CO2 uitstoot die de dierhouderijen veroorzaken.

Persbericht EDEV