De rotswoningen in de stad Petra in Jordanië vormen één van de meest bekende en mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Een belangrijk onderdeel van de toeristenindustrie vormen de 1.350 ezels en paarden, die vaak onder erbarmelijke omstandigheden gehouden worden. De dieren vervoeren toeristen op hun rug en in koetsjes. Vaak is hun last te zwaar en de werkdagen zijn te lang. Daarnaast hebben de dieren geen schaduwplekken, vaak onvoldoende voedsel en schoon drinkwater en geen medische verzorging door dierenartsen. Ze lijden aan uitputting, kreupelheid en koliek.

Petra
Foto: Vier Voeters

VIER VOETERS is samen met de Jordaanse Princess Alia Foundation (PAF) en de plaatselijke VVV een project gestart om de gezondheid en werkomstandigheden van de paarden en ezels in Petra te verbeteren. Inez de Ligt, directeur van Vier Voeters Nederland:

“Er worden stallen gebouwd, drainagesystemen aangelegd en de bestaande veterinaire kliniek wordt gemoderniseerd. Daarnaast zorgen we voor medicijnen, medische apparatuur en training van de lokale dierenartsen, hoefsmeden en eigenaren van de dieren.”

Op dit moment geeft het Vier Voeters team samen met twee lokale dierenartsen eerste hulp aan gewonde en zieke paarden en ezels. Veel dieren hebben last van pijnlijke wonden en ontstekingen aan hun benen, omdat ze moeten galopperen op een te harde en stenige ondergrond. De vele eigenaren zijn blij met de aanwezigheid van Vier Voeters en accepteren het aanbod om hun paarden en ezels gratis te behandelen.

Zodra de stallen gereed zijn, beschikken de paarden en ezels over vers drinkwater, kunnen ze met water gekoeld worden en rusten in de schaduw. Door de dieren te helpen, helpt Vier Voeters ook de mensen in de regio. Zonder de paarden en ezels kunnen de ca. 8.000 bewoners niet in hun levensonderhoud voorzien.

Persbericht Vier Voeters


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.