In 2014 zijn er 700 honden in beslag genomen na een melding op het nummer 144 van de dierenpolitie. Ruim 300 honden hebben een nieuw huis gevonden, in samenwerking met de Dierenbescherming. Dit meldt staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

mensendingen 144
© Tim Dawson via Wikimedia Commons

Volgens de staatssecretaris zijn er door het succes van het noodnummer 144 meer dieren in beslag genomen. Volgens Dijksma worden de Dierenbescherming en lokale initiatieven ingezet om in beslag genomen dieren een nieuw thuis te geven.

Impulsaankopen
Veel huisdieren worden in een impuls aangeschaft. Als blijkt dat de dieren toch meer aandacht en verzorging nodig hebben dat gedacht, worden ze veelal gedumpt of verwaarloosd. Met de campagne ‘Voorkom impulsaanschaf huisdieren’ en advertenties op Marktplaats worden mensen aangespoord om beter na te denken, voordat ze een huisdier aanschaffen. Dijksma verklaart dat de campagne op internet veel wordt aangeklikt en dat de vragenlijst, die erbij hoort, door veel mensen is ingevuld.

Bron: RTL Nieuws ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.