Dankzij een aantal studenten van de Technische Universiteit in Colorado, Verenigde Staten, heeft Cleopatra de schildpad een 3D-schild. De schildpad is opgevangen door een reptielenopvang en had veel last van haar misvormde schild. Het nieuwe schild zorgt ervoor dat Cleopatra weer normaal kan leven en minder snel last krijgt van infecties.

3D-schild
Foto credit: Charlesjsharp / Foter / CC BY

Cleopatra’s 3D-schild is ontworpen door student Roger Henry; hij investeerde zo’n 600 uur in het ontwerpen en maken van het juiste schild voor de schildpad. Het nieuwe schild zal Cleopatra beter beschermen tegen andere schildpadden die op haar proberen te klimmen. Daarnaast zal ze ook makkelijker overeind kunnen komen mocht ze kantelen. Verder geeft het schild een betere bescherming tegen infecties.

Het 3D-schild is niet voor altijd, met behulp van de juiste voeding en verzorging zal Cleopatra’s eigen schild weer normaal groeien en heeft ze dit indrukwekkende hulpmiddel niet meer nodig.

Bekijk meer foto’s van Cleopatra en haar 3D-schild hier.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.