De non-profitorganisatie LCA’s Special Investigations Unit diens werkzaamheden mogelijk worden gemaakt door de recentelijk overleden dierenactivist Sam Simon geeft middels een uniek en verontrustend videoproject een kijkje in de wereld van de bio-industrie, in de hoop mensen voor eens en voor altijd de ogen te openen.

bio-industrie in beeld
Screenshot “The Truth about Pig Farms”

Op de website FactoryFarm360.org is ‘Watch the Truth about Pig Farms’ te vinden, de eerste in een reeks van videos over het leven van bio-industriedieren in Amerika. In de 360-gradenvideo worden de stal en de leefomstandigheden getoond vanuit het perspectief van het varken. Met de muis kan in de verschillende vertrekken worden rondgekeken. De beelden liegen er niet om.

Onder de video worden de koude feiten opgesomd over de varkensindustrie. In Amerika alleen worden 100 miljoen varkens per jaar gefokt voor de vleesconsumptie.

bio-industrie in beeld

Sam Simon Special Investigations Unit (SIU) heeft naast varkens ook video’s gemaakt over legkippen en vleeskuikens. Deze zijn hier te vinden:

De organisatie hoopt dat de beelden veel gedeeld zullen worden en mensen aan het denken zet, zodat er eindelijk eens iets zal veranderen voor de miljoenen dieren die leven en sterven in de bio-industrie.

Bron ©PiepVandaag.nl