Het is zondagochtend als ik mijn mail open en een noodkreet voorzien van foto’s en filmpje ontvang. In een soort afgelegen stal bij een boerderij ergens in Nederland zijn deze foto’s van varkens genomen. Geen mens die er ooit komt.

varkensleed

De varkens zitten dag en nacht in een stinkende ruimte waar geen straaltje daglicht binnenkomt. Sterker, je moet goed zoeken om de dieren überhaupt te vinden en je hebt uiteindelijk een zaklamp nodig om ze ook echt te zien.

Slimme tactiek, want dieren in het donker maken nauwelijks geluid en vallen dus niet op. Het varken op onderstaande foto is dood. Dat verklaart, naast de enorme ammoniaklucht, de stank in deze stal. Te triest voor woorden.

varkensleed

Nu dus maar weer melding gemaakt bij 144 en de NVWA. Ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat ik deze week nog kan melden dat de dieren daar zijn weggehaald. Dat dit in 2015 in Nederland nog kan gebeuren is in en in triest…

En ondertussen fiets ik door prachtig landelijk gebied en kan ik vandaag alleen nog maar naar schuren, stallen en aanbouwen kijken. En ik vraag me af op hoeveel plekken in Nederland dieren onder dit soort erbarmelijke en dieronterende omstandigheden moeten leven. Plaatsen waar mensen nooit komen. Of plaatsen waar mensen wegkijken voor de ellende die dieren wordt aangedaan.

varkensleed

Ik word er naar en achterdochtig van en zou iedereen willen vragen zijn of haar ogen en oren goed open te houden. Wij moeten de stem van de dieren zijn, want ze kunnen niet voor zichzelf opkomen.

Bekijk hieronder de video van de varkensstal:

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.