Deskundig team van dierenwelzijnsorganisatie ter plaatse 

Een deskundig team van VIER VOETERS is aankomen in Hwange National Park in Zimbabwe om de situatie ter plaatse te beoordelen en de autoriteiten te adviseren. Nu het doden van Cecil de leeuw in Zimbabwe de wrede excessen van de trofeejacht heeft getoond, roept VIER VOETERS bovendien alle Europese landen en de VS op tot een verbod op de import van jachttrofeeën. 

Cecil the Lion - Leeuw Cecil
Cecil, de koning van Hwange National Park werd gedood door de Amerikaanse tandarts Walter James Palmer voor € 50.000,- | Screenshot YouTube-video

“Australië heeft dit voorjaar al een voortrekkersrol genomen door een importverbod voor jachttrofeeën van leeuwen in te voeren”, zegt Inez de Ligt, directeur VIER VOETERS Nederland. “Het is nu de perfecte tijd voor andere westerse landen om dit voorbeeld te volgen. Dit zou deze wrede en tegelijkertijd winstgevende industrie beteugelen.”

De afgelopen dagen deden hardnekkige geruchten de ronde dat Jericho, de broer van Cecil, gedood zou zijn door stropers. Het team van VIER VOETERS dat ter plaatse is, heeft kunnen vaststellen dat Jericho leeft en de welpen van Cecil beschermt.

“In overeenstemming met de autoriteiten en het nationale park volgen we de situatie nauwlettend om alle risico’s voor de groep te beoordelen”, zegt Inez de Ligt.

Ook biedt VIER VOETERS haar expertise op het gebied van canned hunting aan de regering van Zimbabwe. De Ligt:

“Wij waarderen het recente besluit van de regering om de jacht te beperken en we adviseren graag over passende wetgeving en de handhaving ervan. Daarnaast denken we mee over maatregelen tegen stropers en adviseren we de autoriteiten over diverse andere zaken die te maken hebben met wilde dieren.”

VIER VOETERS voert campagne voor een verbod op canned hunting en commerciële leeuwenfokkerijen en roept iedereen op om de petitie tegen canned hunting te tekenen op www.cannedhunting.com.

Persbericht VIER VOETERS