Alle zeven soorten zeeschildpadden worden in hun voortbestaan bedreigd: ondersteuning om veilig de zee te bereiken nadat schildpadjes uit het ei zijn gekropen, is cruciaal. Vorige week werden daarom 580 jonge zeeschildpadden uitgezet in de Sargassozee door medewerkers van het Gumbo Limbo Nature Center, vervoerd door de Amerikaanse kustwacht.

Kleine onechte karetschildpad - 580 zeeschildpadjes uitgezet
De gevaarlijke tocht naar zee is bijna 600 zeeschildpadjes bespaard gebleven | Foto: USFWS/Southeast via Compfight cc

De wereld is vol gevaren voor zeeschildpadden: slechts 1 op de 1000 dieren wordt volwassenen. Door jacht, stroperij en bouwprojecten hebben mensen een grote invloed op deze zorgelijke ontwikkeling. De eerste hindernis vindt echter al direct na de geboorte plaats. Nadat de schildpadjes uit het ei komen, in een nest in het zand, banen ze zich een weg naar boven. Daarna is het zaak zo snel mogelijk de zee te bereiken. Veel jongen redden dit echter niet, door uitdroging, of doordat de kleintjes ten prooi vallen aan hongerige vogels of krabben.

Medewerkers van het Gumbo Limbo Nature Center in Boca Raton, Florida, hadden de schildpadjes verzameld op diverse stranden. Samen met medewerkers van de kustwacht brachten ze de diertjes naar zee. Door de onechte karetschildpadden en groene zeeschildpadden direct uit te zetten in een groot zeewierbed in de Sargassozee, krijgen ze een belangrijke voorsprong en slaan ze de eerste verraderlijke tocht over.

De komende drie tot vijf jaar zullen de meesten in deze groene kinderkamer verblijven tot ze groot genoeg zijn om eropuit te trekken.

WSVN-TV – 7NEWS Miami Ft. Lauderdale News, Weather, Deco

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde