Stichting Animal Rights dient een bezwaarschrift in tegen de uitbreiding van proefdiercentrum Landerd Campus in Schaijk. Maar liefst 9.154 mensen hebben het bezwaarschrift ondertekend. Het proefdiercentrum wil behalve muizen en ratten nu ook konijnen, fretten en mogelijk cavia’s en honden gaan gebruiken voor dierproeven.

Landerd Campus
Foto via Wikimedia Commons

Robert Molenaar, directeur Stichting Animal Rights:

“De Landerd Campus is geen bed & breakfast voor proefdieren. Dieren worden opzettelijk ziek gemaakt en uiteindelijk gedood. Uitbreiding is voor ons onacceptabel.”

Er is amper geld voor dierproefvrij onderzoek maar er is wel een volle pot voor het subsidiëren van bedrijven die dierproeven uitvoeren. De Partij voor de Dieren stelt vragen over subsidiestromen van de provincie naar bedrijven die dierproeven uitvoeren op de Landerd Campus.

Vorig jaar zomer overhandigde Molenaar 60.000 handtekeningen aan de Landerd Campus voor het afbreken van de hondenhokken. Stichting Animal Rights voert actie tegen de dierproeven sinds de oprichting van het proefdiercentrum in 2012.

In de aankomende maanden zal het bezwaarschrift worden behandeld tijdens een publieke hoorzitting op het Gemeentehuis van Landerd. Molenaar:

“Wij zijn een luis in de pels voor bedrijven die dierproeven uitvoeren. Het wordt hoog tijd voor een omslag in denken én doen: van dierproeven naar dierproefvrije technieken en respect voor dieren.”

Persbericht Stichting Animal Rights


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.