Wederom een nieuwsbericht met een hoofdrol voor China. De politie heeft namelijk 3600 zogenaamde Siamese krokodillen gered bij de grensovergang van Vietnam en China, die bedoeld waren als hoofdingrediënt voor een exotisch gerecht. 

Siamese krokodil
©Wikimedia Commons

De krokodillen werden direct in beslag genomen en naar een dierenarts overgebracht, helaas waren er tijdens het transport al een aantal dieren overleden door de hitte. Het uiteindelijke reisdoel van de dieren was een restaurant gelegen in het zuiden van China, dat bekend staat om zijn ‘exotische’ keuken.

De Siamese krokodil is een bedreigde diersoort en bijna uitgestorven in het wild. De jacht en verstoring van het leefgebied hebben de soort onder grote druk gezet. Inmiddels is er in Thailand en Cambodja een illegale industrie ontstaan waar krokodillen, maar ook andere wilde dieren, volop worden gefokt en verkocht. Vooral de zwarte markt zorgt voor enorme afzet. Zheng Yuanying van The Green Eye of China zei in The Guardian:

“Although people all know it is illegal to eat these wild creatures, they will still eat them as long as the market sells them. What’s needed is a long-term, stronger campaign to explain to people why they shouldn’t eat crocodile.”

Eerder deze maand heeft China samen met andere Aziatische landen afspraken gemaakt om de handen ineen te slaan de illegale handel in wilde dieren tegen te gaan.

Bron ©PiepVandaag.nl