Brandweermannen hebben een paar weken oude kitten gered, die in de motor van een auto was geklommen in Opelika, Alabama (VS). Een automobiliste uit Opelika hoorde een zacht miauwend geluid uit haar Dodge komen en belde gelijk de brandweer.

Kitten door brandweer uit motor van auto gered
Kitten door brandweer uit motor van auto gered | Foto: Opelika Fire Department

Brandweerinspecteur Bob Parsons en zijn team deden onderzoek en ontdekten dat een nieuwsgierig diertje in de motorruimte van de auto was geklommen. De brandweermannen hebben de kitten veilig uit het voertuig gered. Parsons zegt tegen Daily Paws:

“Ik was de gelukkige die haar daadwerkelijk ving. Het kostte ons ongeveer 20 minuten om haar uit de motor te krijgen. Ze zat niet vast, maar was gewoon bang en verstopte zich in een kleine lege ruimte achter de radiator. We hadden brandweermannen die van boven naar beneden reikten en nog een paar die van beneden kwamen. We moedigden de kitten aan om naar ons toe te komen.”

Avontuurlijke kitten

Het poesje was gelukkig in orde dankzij het snelle handelen van de Lee County Humane Society en de Opelika Fire Department. De brandweer deelde in een Facebook post:

“De goede mensen van Lee County Humane Society hebben zich over haar ontfermd en vandaag heeft ze een thuis gevonden. Blijf avonturen beleven kleintje, maar wees voorzichtig daarbuiten.”

Bij Lee County Humane Society houden ze zich bezig met het bevorderen van een humane behandeling en verantwoordelijk eigenaarschap van gezelschapsdieren, door middel van voorlichting aan de gemeenschap, opvang en adoptie van dieren en verlichting van dierenleed. Ze zien een toekomst voor zich waarin dieren worden gewaardeerd, overbevolking van huisdieren wordt uitgebannen en elk adoptiedier een liefdevol en verantwoordelijk thuis heeft. Zij helpen jaarlijks zo’n 3.000 dakloze dieren en helpen hen om een pleeggezin te vinden.
.

#GNvdD: Kitten door brandweer gered uit vlammenzee in Californië

Klop op spatborden

Het gebeurt overal ter wereld dat katten en kittens zich op de motorkap of in de automotor verbergen omdat ze van de warmte houden en zich veilig kunnen verstoppen. Dit gebeurt vooral wanneer het koud is of als ze zich bedreigd voelen. Als je zelf een auto hebt en het buiten koud is, klop dan even op de spatborden voordat je wegrijdt. Kijk ook even onder de auto, want ook dat is een plek waar katten zich graag verstoppen.

Bronnen:

#GNvdD: Een kitten in een Honda en de gouden aanraking van koning Midas

©AnimalsToday.nl Jane Sauer