Bijna iedereen geniet van een mooie, liefst rustige ochtendrit naar het werk of een andere bestemming. Echter voor een katje, dat onbedoeld mee op reis ging in een oude Honda, veranderde deze rit in een wild avontuur met een heldhaftige redding.

Honda
Het katje zat vast in het subframe van een Honda | Foto: Midas of Frankfort/Facebook

De negen weken oude kitten vond een plekje in het subframe van een Honda Accord uit 2000 en kwam vast te zitten in één van de gaten van dit frame. De eigenaar van de auto had in eerste instantie niets in de gaten en zo bleef de kitten vastzitten van Lexington tot Frankfort in Kentucky (VS).

In Frankfort stopte de bestuurder bij een restaurant om te pauzeren en te lunchen. Hier werd het onfortuinlijke katje ontdekt door de restauranteigenaar en die startte direct een reddingsactie. Hij belde de brandweer en de lokale garage (Midas Auto Shop).

 

Zeep, zweet en schietgebedjes

Eén van de garagemedewerkers maakte foto’s terwijl het katje uit de Honda werd gehaald en postte deze op Facebook:

“Na een uur redden een brandweerman, een automonteur en ikzelf – met behulp van zeep, zweet en enige schietgebedjes – de kitten uit haar benarde situatie.”

Alhoewel het beestje uitgeput en bang was, leek ze geen verwondingen te hebben overgehouden aan het avontuur. Haar redders namen haar mee naar de plaatselijke dierenarts, waar ze helemaal werd onderzocht.


Uiteindelijk mocht ze mee naar huis. Dit huisje vond ze bij een familie die haar meteen wilde adopteren en die haar ver van auto’s vandaan gaat houden.


Marigold

De medewerkers van Midas Auto Shop hebben het katje Marigold genoemd, naar de fictieve dochter van Koning Midas uit het verhaal van Nathaniel Hawthorne (The Tale of King Midas and the Golden Touch).


In onderstaande video heeft Midas Auto Shop het verhaal nog een keer voor ons samengevat:


Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp