Een groot aantal kippen is afgelopen weekend gedumpt in het Noord-Hollandse Robbenoordbos bij Wieringerwerf. Volgens Dierentehuis ’t Schuthok in Den Helder  is het bos een populaire plek om dieren achter te laten. De dierenwelzijnsorganisatie hoopt nu eindelijk een dader te kunnen achterhalen.

kippen gedumpt
Gedumpte kippen in Robbenoordbos bij Wieringerwerf | Foto: Astrid Commandeur

De groep kippen bestaat voornamelijk uit witte jonge zijdehoenders hanen en kuikens. Naast kippen worden ook met regelmaat konijnen en katten in het bos gedumpt. Volgens Astrid Commandeur, vrijwilliger bij Dierentehuis ’t Schuthok, blijven de daders vrijwel altijd onbekend. Daarom willen de medewerkers van de dierenopvang graag dat dit keer duidelijk wordt wie verantwoordelijk is voor het dumpen.

Het vangen van de kippen bleek een gehoorlijke klus. De vrijwilligers zijn meerdere malane teruggegaan naar het Robbenoordbos om de dieren veilig te stellen. Maandag zijn ze een derde keer teruggegaan en hebben toen helaas een dood haantje aangetroffen.

Duur
Het opvangen van al die gedumpte dieren kost veel geld, zo vertelt Marjan Grooff van het Dierentehuis. De kippen zitten nu bij een tijdelijk opvangadres, maar als de eigenaar niet wordt gevonden, worden ze officieel eigendom van het Dierentehuis. Dan zullen ze uiteindelijk worden opgevangen voor Akka’s Ganzenparadijs. Het onderhoud van de dieren, voedsel en medische zorg, kost allemaal geld. Grooff:

“Uiteindelijk gaat net om het welzijn van het dier”.

De dieren laten zitten in het bos is geen optie voor de Dierentehuis ’t Schuthok. Commandeur:

“Als wij ze niet vangen gaan ze dood of worden ze opgegeten door vossen en andere roofdieren.”

Heb je iets gezien?
Heb jij iets gezien of weet jij wie de kippen heeft gedumpt in het Robbenoordbos? Neem dan contact op met de Dierenpolitie, via het nummer 144.

Doneren
Wil je voer of geld doneren aan Dierentehuis ’t Schuthok, ga dan naar www.schuthok.nl

Bron: RTV Noord-Holland @AnimalsToday.nl Monique van Dijk Armor

 

Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €