Op zaterdagmiddag 22 december, vlak voor kerst, wordt voor de vijfde keer de Vredesdienst voor dieren georganiseerd, een bijzonder initiatief van dominee Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp en Een DIER Een VRIEND. In totaal 25 dierenbelangenorganisaties ondersteunen de Vredesdienst voor dieren die op 22 december om 15.00 uur gehouden wordt in de Nassaukerk, Wittenkade 111 in Amsterdam (inloop vanaf 14.30 uur). De Vredesdienst voor dieren roept mensen op om Kerst, het feest van de vrede, vleesloos te vieren en ons te bezinnen op onze omgang met dieren. Juist met Kerst worden er weer overdreven veel dierlijke producten gegeten. Vrijwel steeds vlees van dieren die niets van de vrede hebben geproefd, dieren uit de bio-industrie. Of van dieren, speciaal voor het kerstdiner door schietgrage jagers om het leven gebracht. Of vissen die na een langzame verstikkingsdood op het bord van de feestvierders belanden.

Vredesdienst
Afbeelding: via Vredesdienst voor dieren 2015

Janine Abbring en Annemiek Schrijver in programma Vredesdienst
Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers met een bijzonder verhaal, waaronder bekende Nederlanders zoals Janine Abbring en Annemiek Schrijver. Ook zal er net zoals voorgaande jaren een kind een kerstboodschap uitspreken en er zal muziek gemaakt worden.

De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter. Na afloop van de Vredesdienst voor dieren kunnen mensen napraten in de kerk onder het genot van een drankje en een diervriendelijk veganistisch hapje. Vanaf 19.00 uur is het mogelijk om in de Nassaukerk een biologische Veko Vredesmaaltijd te nuttigen voor slechts 10 euro.  Graag van te voren opgeven bij erik@vekologisch.nl .

Voor meer informatie, ga naar www.vredesdienst.nl

Waarom een vredesdienst voor dieren?
Wreedheden tegen mens en dier staan niet los van elkaar en elke vorm is even verwerpelijk. De Russische schrijver Tolstoy schreef: ‘Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn.’ Met de Vredesdienst voor dieren zetten we een eerste stap naar een wereldwijde vrede. Het is strijdig met de essentie van Kerst wanneer we dieren, levende wezens met bewustzijn en gevoel, deel laten uitmaken van ons kerstdiner. Vrede alleen voor mensen ís geen vrede. Wat ons motiveert en bindt: dat we partij kiezen voor het steeds weer miskende, vernederde, meedogenloos geëxploiteerde dier. Daarmee kiezen we ook partij voor de mens, maar dan voor de echte mens. De mens die het dier gewoon dier laat zijn.

De Vredesdienst voor dieren wordt mede mogelijk gemaakt door: 
Ds. Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Akka’s Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Stichting Dierennood, Konijn in Nood, Plenty Food, De Faunabescherming, Stichting KonijnenBelangen, Dier&Recht, Varkens in Nood, Bont voor Dieren, Caring Vets, Stichting Melief, Koeienrusthuis Stichting De Leemweg, Animal Rights, Dierencoalitie, Open Wing Alliance, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, VeggieSquad en Bouncers Against Animal Abuse.

Persbericht Comité Dierennoodhulp

 

Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €