Een klimtoestel, ballen met een lekkere snack of spelen met een oude autoband: de beren bij Animals Asia genieten er met volle teugen van. Hun nare verleden en kwalen ten spijt, zodra ze met hun speelgoed in de weer zijn, hebben ze de tijd van hun leven.

speelgoed
De beren klimmen graag op de stevige klimtoestellen en genieten van het uitzicht | © Animals Asia

Wie niet had gedacht dat grote, stoere beren het zo leuk vinden om te spelen, moet zeker eens de video’s van Animals Asia bekijken. De organisatie redt beren in China en Vietnam uit de meest gruwelijke omstandigheden. Al 20 jaar strijdt Animals Asia tegen de wrede berengalindustrie in Azië, waarbij gal wordt gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde. De vermeende werking van gal is echter net zo misleidend als het gebruik van neushoornhoorn, tijgerbotten of schubdierschubben. Onnoemelijk veel wilde dieren zijn het slachtoffer van dit bedrog. Maar na een leven in een kleine kooi, waarbij op een zeer pijnlijke manier regelmatig gal wordt afgetapt, leren de getraumatiseerde dieren in de berenopvangcentra alsnog plezier te maken.

Met veel geduld, liefde en aandacht voor hun welzijn en behoeften, zorgen de medewerkers ervoor dat de beren opknappen. Afhankelijk van hun verwondingen, kwalen en trauma kan dit enige tijd duren. Toch lukt het om de meeste beren gelukkig te maken. Het is prachtig om te zien hoe blij de dieren zijn met hun speelgoed, dat ze van dierenvrienden van over de hele wereld toegestuurd krijgen.

Een van hun favorieten is een bal; daar kunnen ze uren mee spelen. En helemaal als er wat lekkers in is verstopt!

De kleinere beren hebben de grootste lol met een schommel, gemaakt van een emmer. Zowel in hun eentje als samen beleven ze hier veel plezier aan.

Ook voor de grotere beren zijn er stevige schommels.

Banden zijn dusdanig sterk, dat ze zelfs de brute kracht van een beer een tijdje kunnen weerstaan. Zowel op de grond als opgehangen als schommel weten de beren er wel raad mee. Sommige creatievelingen maken zelfs een nest in de band.

Ook een klimtoestel garandeert uren speelplezier en is heel goed om hun benen te strekken en spieren te gebruiken bij het klimmen. Van bovenaf kijken de beren graag uit over hun terrein.

Het is prachtig om te zien hoe deze mishandelde beren samen weer plezier kunnen maken!

Bron: Animals Asia ©Animals Today Angelique Lagarde

Ja, ik steun AnimalsToday.nl

Zonder jouw hulp kan AnimalsToday.nl niet verder groeien. Waardeer je hetgeen AnimalsToday.nl doet, steun ons met een (eenmalige) donatie.
Ander bedrag: €