In het Gelderse Renkum heeft een kat urenlang vastgezeten tussen twee muren. De brandweer moest eraan te pas komen om het diertje te redden.

urenlang
Foto: Dierenambulance Nederrijn Facebook Page

Dierenambulance Nederrijn kreeg zondagavond een melding over een luid miauwende kat die tussen twee muren klem zou zitten. Op hun Facebookpagina schrijft de dierenambulance:

“We zijn snel naar het adres gereden en troffen inderdaad een vastzittende kat aan. Het arme dier zat al een aantal uur in de benarde positie en liet duidelijk horen dat hij daar niet blij mee was.”

Medewerkers van de dierenambulance probeerden samen met buurtbewoners de kat uit zijn benarde positie te bevrijden, maar helaas tevergeefs: ze kregen de kat er niet uit. De enige oplossing was om een van de twee muren door te breken.

https://www.facebook.com/DANederrijn/posts/1676952599065979

Gelukkig kwam de brandweer helpen. Zij maakten een gat in de muur terwijl de dierenambulancemedewerkers de kat in de gaten hielden.

“Uiteindelijk, na veel extra bikken en slopen kon de kat bevrijd worden. Wat een fijne samenwerking, bedankt mannen!”

​Terwijl de medewerkers van de brandweer en dierenambulance bezig waren het met het redden van de kat, hoorden ze de iemand de kat roepen: “poekie, poekie”.

“Het bleek de eigenaresse van de kat te zijn. Ze was net in de straat komen wonen en was haar kat kwijt. (…) Omdat ze al op leeftijd is en het allemaal niet zo goed kon volgen hebben wij de regie overgenomen en de kat naar de dierenarts gebracht. We houden haar telefonisch op de hoogte.”

Poekie bleek bij de dierenarts in shock te zijn en heeft pijnmedicatie, een middel tegen de zwellingen, een infuus en andere ondersteuning gekregen.

Bron: RTL ©AnimalsToday Monique van Dijk Armor