Een Mechelse herder uit Mookhoek (Zuid-Holland) was vorige week aan de wandel gegaan en liep op straat. Dat het dier hierdoor gevaar liep, werd gelukkig op tijd gezien door een buschauffeuse van Connexxion. Ze nam de hond veilig mee de bus in en belde de Dierenambulance Hoeksche Waard. Doordat het dier gechipt was, kon het snel worden herenigd met zijn baasje.

hond

Nicolette Rotteveel werkt als vrijwilligster op de Dierenambulance Hoeksche Waard. Na een 24-uursdienst en meerdere meldingen was ze net thuis, haar dienst zat er bijna op. Op de valreep kreeg ze nog een telefoontje: een buschauffeuse op een lijnbus van Connexxion had bij Mookhoek een Mechelse herder kriskras de weg zien oversteken: een levensgevaarlijke situatie.

Met de bus mee
Ze zette de bus stil en het lukte haar de hond te pakken. Ze nam het dier mee de bus in, waar een passagier zich over hem ontfermde. Nicolette:

“De chauffeuse belde de dierenambulance om te vragen wat ze nu het beste kon doen. Ik stelde voor dat ik zou komen om de chip uit te lezen. Hier kon ze echter niet op wachten, want ze reed in een lijnbus en moest door. Ze had al vertraging opgelopen hierdoor. Ik vroeg waar ze was en welke route ze reed. Bleek ze over 10 minuten bij mij in Strijen door de straat heen te komen! We spraken af dat ik buiten op haar zou wachten tot ze er was. En ja hoor, even later kwam ze mijn straat in rijden.”

Chip uitlezen
De chauffeuse opende de deur en de herder, een zeer vriendelijk dier, liep enthousiast naar Nicolette toe.

“Ik las de chip uit en gelukkig was de hond goed geregistreerd waardoor we meteen de eigenaar konden bellen. Die woonde een eindje verderop langs de route waar de hond was opgepikt. ‘Geen probleem’, riep de chauffeuse, ‘ik heb hier mijn keerpunt en rijd dadelijk dezelfde route weer terug. Ik breng hem gewoon weer thuis hoor!’ En zo was iedereen tevreden. De eigenaar van de hond was gerustgesteld, ik kon daarna rustig mijn dienst overdragen en de chauffeuse had haar goede daad gedaan; de hond was weer veilig thuis”.

Chip en registratie
Dit verhaal laat weer zien hoe belangrijk het is om je huisdier te chippen en goed te registreren. Ga je verhuizen, of verandert je telefoonnummer? Denk er dan aan je registratie aan te passen.

Bron: Dierenambulance Hoeksche Waard ©AnimalsToday  Angelique Lagarde