De Dierenbescherming heeft een kat in de Utrechtse wijk Zuilen gered, die door zijn eigenaar is achtergelaten. Het beestje zat zonder eten, drinken en verzorging binnen in een huis en de bewoner was nergens te bekennen.

kat Utrecht
Witte kat, Utrecht | Foto: de Dierenbescherming

Een medewerker van woningbouwvereniging Mitros in Utrecht maakte melding bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Buurtbewoners hadden gebeld omdat er in een woning in een kat zonder verzorging zou zijn achtergelaten. Dezelfde dag nog is een inspecteur met twee agenten van de dierenpolitie gaan kijken. Ze vonden een luid miauwende witte kat achter het raam van de woning. Het dier zag er onverzorgd uit en zijn vacht was vervilt. Er bleek verder niemand in de woning aanwezig te zijn.

In overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd een briefje bij de woning achtergelaten, de bewoner werd opgeroepen om binnen 24 uur contact met de inspecteur of politie op te nemen. De volgende dag was dit niet gebeurd en is de kat door de LID-inspecteur bestuursrechtelijk in bewaring genomen.

In de woning was geen eten en drinken aanwezig en het dier bleek erg mager te zijn. Het dier is overgebracht naar een opvangadres waar het de goede verzorging krijgt. De gemaakte kosten worden op de bewoner verhaald zodra deze gevonden is.

Bron: Dierenbescherming ©PiepVandaag.nl