Wanneer een onderhoudsmedewerker de kelder betreedt van een klant, treft hij daar iets aan wat hij niet had verwacht: een kat. Op het koude, vochtige beton zit een kat die zo vies is en zo’n vervilte vacht heeft dat de man eerst niet eens door heeft dat het een kat is.

vacht
Foto: The Anti-Cruelty Society Facebook

Het arme beestje zit zo onder het vuil en puin dat het nauwelijks kan lopen en ondraaglijke pijn moet hebben. Het huis behoort tot een oudere man die geestelijk niet helemaal gezond meer is, maar gelukkig werd de Perzische kat bij toeval ontdekt. De onderhoudsmedewerker twijfelt geen moment en belt de Anti-Cruelty Society of Chicago.

De eigenaar gaf meteen toe dat hij niet meer kon zorgen voor zijn huisdier, dus liet hij de organisatie de kat meenemen. Het was de enige maneer om de kat de hulp te geven die hij zo hard nodig had. Eenmaal bij de organisatie aangekomen begon het personeel meteen met het scheren van de vacht: meer dan 2,5 kilo haar kwam er van zijn magere lichaam af.

Naast het feit dat hij vermagerd was en een beetje wankel op zijn poten stond, mankeerde de kat verder gelukkig niets. Hij kreeg de naam Sinbad. Tot grote verbazing van de medewerkers was het beestje ontzettend lief en vriendelijk. Het duurde niet lang voordat hij ging eten en beetje bij beetje werd hij sterker, totdat hij zelfs op meubels begon te springen. Zonder al dat gewicht van zijn vacht voelde hij zich waarschijnlijk nu zo licht als een veertje.

Sinbad werd geplaatst in een liefdevol pleeggezin. De vader van het gezin, Elliot, hechtte zich zo aan het kereltje dat hij besloot Sinbad te adopteren. Nu hoeft deze Perzische kat zich nooit meer zorgen te maken. Hij krijgt alle liefde en aandacht die hij verdient en hij zal de rest van zijn leven ongelooflijk verwend worden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen