Wederom schokkende beelden van de gruwelijkheden die dolfijnen wordt aangedaan in Taiji. Op de filmbeelden is te zien hoe een groep van zo’n 300 dolfijnen uit het water wordt gehaald. Te zien is onder andere hoe een moederdier wanhopig probeert haar jong te bevrijden uit de handen van de jagers.

dolfijn probeert
Foto: Liz Carter Facebook

De jonge dolfijn probeert zich op alle mogelijke manieren los te wringen, maar de jagers hebben het dier stevig in bedwang. Andere dolfijnen proberen de jagers te slaan met hun staart maar ook zij kunnen de jonge dolfijn niet redden.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

De dramatische beelden zijn gemaakt door Liz Carter, vrijwilliger bij dierenbeschermingsorganisatie Blue Cove Days. Volgens de organisatie zijn alle gevangen dieren al verkocht aan een aquarium of attractiepark en zijn de ongeschikt bevonden dieren afgeslacht. De video is op Facebook in korte tijd al meer dan 20.000 keer gedeeld en meer dan 1,6 miljoen keer bekeken.

In het afgelopen jaar stond het gezamenlijke quotum voor dolfijnen in Japan voor de Taiji drijfjacht en de jacht met handharpoenen en harpoenschepen op een verbijsterende 15.066! Van het totale quotum van 1873 dolfijnen in Taiji werden er uiteindelijk in 41 drijfjachten rond de 650 afgeslacht (ongeveer 66 tuimelaars, 245 grampers, 290 gestreepte dolfijnen en 51 grienden). 117 dieren verdwenen in gevangenschap: 105 tuimelaars, 7 grampers, 4 witgestreepte dolfijnen en één griend, die een aantal dagen later in zijn of haar kooi stierf.

Liz Carter op Facebook:

“De opbrengst van de toegangstickets voor een dagje uit in een pretpark weegt niet op tegen dit”

Helaas is het einde van het jachtseizoen nog niet in zicht. In de columnbijdrage van Erwin Vermeulen krijg je een duidelijk beeld van de schrijnende situatie in Taiji en de handel in dolfijnen die daarmee verbonden is.

Bronnen: Blue Cove Days Facebook, Daily Mail ©PiepVandaag.nl