Vaak vragen mensen mij of ik het nog wel zie zitten met al die ellende in de wereld en het lijkt soms vechten tegen de bierkaai. Ja, ik zie het zitten en ben er van overtuigd dat we het samen beter gaan maken voor dieren, natuur, milieu en daarmee ook weer voor alle mensen. Maar heel eerlijk, natuurlijk raakt het me als ik lees en zie hoeveel ellende er is.

Zwerfhondenproblematiek in Roemenië en nu de situatie in Sotsji, de dolfijnenjacht in Taiji en de Faeroër eilanden. Nieuws en beelden die me niet in de koude kleren gaan zitten. Zelf zie ik voor het slapen gaan bijvoorbeeld vaak de berichten van de Cove Guardians langskomen op Twitter. Dat zal ook door het tijdsverschil komen. En er gaan weer zoveel ‘killingboats’ richting zee op zoek naar vriendelijke, zachtaardige, nietsvermoedende dolfijnen. Ik slaap daar slecht van. En ik weet dat ik niet de enige ben.

Daar praten we ook over met de redactie. En natuurlijk is er ook mooi en positief nieuws. Het is alleen makkelijker over het hoofd te zien, wanneer het slechte nieuws zo overweldigend is.

Wij hebben daar bij PiepVandaag.nl iets op bedacht en ik ben er zelf erg enthousiast over. Om 8 uur ’s avonds publiceren wij namelijk iedere werkdag een opmerkelijk, ontroerend, hartverwarmend en vooral positief nieuwsbericht, onder de noemer ‘Goed Nieuws van de Dag‘, met op Twitter de hashtag #GNvdD.

Waarom? Omdat er heel veel ellende is, maar ook zoveel moois in de wereld. Verwondering over wat dieren kunnen en doen bijvoorbeeld, verhalen van heldendaden, grappige filmpjes, opmerkelijke vriendschappen. Alles wat zorgt voor een glimlach op het gezicht.

Zo publiceerden we op de eerste dag geweldige beelden uit Australië. Een zeearend vond een glimmende camera geïnstalleerd door parkwachters om krokodillen te filmen zo mooi en pikte hem mee. Maanden later en 110 kilometer verderop is de camera gevonden, met beelden van de “dief”. De zeearend heeft de camera meegenomen naar zijn nest en daar uitgebreid uitgeprobeerd.

Het levert een geweldig fijn filmpje op.

Maar ook het nieuws van hond Wimpie die onder een auto was gelopen en waar half Amsterdam naar op zoek ging was een #GNvdD. Hij werd in goede gezondheid teruggevonden en zijn eigenaars waren meer dan dolgelukkig!

Hondje Cole, de pup zonder pootjes die een ster is op Instagram kwam al voorbij en de bijzondere vriendschap tussen een verlamde kat en een teckel.

Volg vooral het #GNvdD en mocht je zelf iets tegenkomen laat het ons dan weten.

Stuur dan een mailtje naar: gnvdd@piepvandaag.nl.