Hoofdredacteur Karen Soeters ging op bezoek bij Comité Dierennoodhulp, oprichter van Meldpunt kuikentjesmisbruik. Bij het meldpunt kun je aangeven waar kuikens worden misbruikt voor entertainment, zoals het uitbroeden van eieren op scholen, in etalages en zelfs bejaardentehuizen. Onder het mom van educatie zijn de kuikens leuk zolang ze klein zijn, maar zodra ze gaan groeien is de lol er snel van af en worden ze gedumpt voor de slacht. Deze trend lijkt zich steeds verder uit te breiden en is onwenselijk.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Het Meldpunt kuikentjesmisbruik ging op 3 april van start en al snel kwamen de eerste meldingen binnen, zo’n 50 in de eerste twee weken. Het betrof kuikentjesmisbruik in scholen, verzorgingshuizen, tuincentra, kinderboerderijen, kinderopvangen, dierenwinkels, een kapper, een benzinepomp en verschillende winkels.

Bekendheid meldpunt

Het aantal meldingen liep dit jaar op tot 70 en gevreesd wordt dat dit komend jaar alleen maar gaat oplopen, omdat men dan beter bekend is met het meldpunt tegen kuikentjesmisbruik. Bekijk daarom bovenstaande video en zie ook onderstaande links voor meer informatie over waarom kuikens niet op deze manier gebruikt horen te worden. Want welbeschouwd is er alleen sprake van entertainment ten koste van dieren zonder enige toegevoegde educatieve waarde. En zo horen dieren niet behandeld te worden.

Meldingen bij Meldpunt kuikentjesmisbruik stromen binnen

© AnimalsToday.nl