Om minister Schouten te vragen olifant Buba naar een gespecialiseerde opvang voor olifanten te sturen is dierenrechtenorganisatie Bite Back een ludieke actie begonnen. Achter de schermen wordt gekeken naar meerdere plekken waar olifant Buba terechtkan. Een goede kandidaat is de gespecialiseerde opvang Elephant Haven in Frankrijk. Met een kaartjesactie wil Bite Back deze optie nogmaals onder de aandacht brengen.

kaartjesactie voor Buba
Kaartjesactie voor Buba | Foto: Bite Back

Woordvoerder Alex Romijn van Bite Back legt uit waarom Elephant Haven ideaal is:

“Wat zou het toch fijn zijn als olifant Buba de beperkingen en de stress van het circusleven achter zich kan laten en verhuizen kan naar een opvang zoals Elephant Haven. Een plek waar ze gespecialiseerde zorg kan krijgen voor de trauma’s uit haar verleden en perspectief heeft om uiteindelijk samen met andere olifanten te genieten van een enorme ruimte. Een plek waar ze olifant kan zijn, zonder te hoeven optreden. Een plek waar ze kan foerageren wanneer ze wil, en niet constant afhankelijk is van een verzorger.”

Buba mag van Schouten nog steeds niet met pensioen

.
Het ministerie bekijkt momenteel mogelijke opvanglocaties. Onlangs werd de ontheffing voor circus Freiwald nog met een half jaar verlengd, omdat er meer tijd nodig zou zijn om de mogelijkheden te onderzoeken. Bite Back heeft echter bezwaar gemaakt tegen afgifte van deze verlengde ontheffing. Romijn:

“Wij zijn van mening dat een opvang gespecialiseerd in olifanten de beste plek is voor een olifant met een verleden van trauma en stress. We zien Buba dan ook graag vertrekken naar Elephant Haven. We hopen dat het ministerie dat ook inziet én daardoor ook het circus kan bewegen hieraan mee te werken.”

Om dit extra onder de aandacht te brengen, vraagt Bite Back iedereen om een kaartje aan te maken en op te sturen naar de minister. Zodat de minister herinnerd wordt aan de droomlocatie voor Buba én haar belangen vooropstelt. Iedereen kan een kaartje aanmaken via de website van Bite Back.

Bron:

©AnimalsToday.nl