De Texaanse jager, Corey Knowlton, die op een geruchtmakende veiling vorig jaar een jachtvergunning voor het afschieten van een zwarte neushoorn bemachtigde voor $350.000, heeft deze vorige week verzilverd. Ben Carter, directeur van de Dallas Safari Club, die de veiling organiseerde, heeft dat afgelopen donderdag bevestigd.

Dallas Safari Club
Zwarte neushoorns | Foto: Brocken Inaglory [GFDL or CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons
De gehele opbrengst van de veiling werd gedoneerd aan de regering van Namibië, met als doel… De aanpak van stroperij.

De directeur van de Dallas Safari Club, Ben Carter, reageerde toentertijd laconiek op de publieke verontwaardiging en noemde de veiling “een geweldig initiatief”. Volgens hem was het dier dat geschoten mocht worden oud en onvruchtbaar en zou toch “geruimd” moeten worden, daar hij agressief zou zijn en een bedreiging voor de andere wilde dieren zou vormen.

Inmiddels heeft Knowlton het dier geschoten, ondanks de vele duizenden protestbrieven die werden gestuurd naar de Namibiaanse overheid.

De zwarte neushoorn wordt ernstig in haar voortbestaan bedreigd. Er leven nog maar zo’n 4.000 dieren in het wild. Ter vergelijking: in 1960 telde de populatie zwarte neushoorns nog zo’n 70.000 dieren. In Namibië leven nog zo’n 1.800 dieren en hoe onvoorstelbaar ook, ieder jaar geeft dit land vergunning om vijf neushoorns dood te schieten. Het was voor het eerst dat een vergunning buiten Afrika is verkocht.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.