Het zijn niet alleen mensen die dieren adopteren. Soms adopteren dieren ook andere dieren. En dat is het geval met Henry, een rode kater in Ketchikan, Alaska. Hij adopteerde vijf piepkleine kittens, die wees zijn geworden. De weeskittens werden in een doos aan de rand van de snelweg gedumpt, toen ze amper twee weken oud waren.

weeskittens
Foto: Ketchikan Humane Society/Facebook

De moederkat zat niet in de doos bij de kleine poesjes, dus toen vrijwilligers van de Ketchikan Humane Society de weeskittens meenamen, wisten ze dat het een enorme uitdaging zou worden om goed voor de kleintjes te kunnen zorgen. Kittens van twee weken oud hebben immers hun moeder hard nodig.

Het was een dagtaak om de kleine weespoesjes te verzorgen. Elke twee uur moesten ze met de fles worden gevoed. Een van de medewerkers van de Ketchikan Humane Society, Heather Muench, nam de poesjes mee naar huis, om ze daar goed te verzorgen. En daar was Henry, haar rode kater van slechts acht maanden oud, die onlangs zelf werd gered door de Humane Society. Heather adopteerde de kater vorig jaar.

weeskittens
Foto: Ketchikan Humane Society/Facebook

Henry heeft een neurologische aandoening, waardoor hij af en toe niet stevig op zijn pootjes staat, maar er is niks mis met zijn vadergevoel. De rode kater wast de weeskittens en zorgt voor ze, alsof het zijn eigen kinderen zijn. Henry heeft inmiddels de bijnaam ‘Mama Henry’ gekregen. Vrijwilligers van de Humane Society verklaren nog nooit eerder een kater te hebben gezien die zo toegewijd is aan kittens.

Henry is zeer beschermend naar ‘zijn’ kinderen toe. Als een van de weeskittens naar de dierenarts moet, miauwt Henry zeer doordringend en angstig, totdat hij terug is, om hem vervolgens helemaal te inspecteren.

weeskittens
Foto: Ketchikan Humane Society/Facebook

De zorg van Henry maakt dat de weeskittens een grotere overlevingskans hebben en ze raken er beter door gesocialiseerd, wat hun adoptiekansen vergroot. Laten we hopen dat Greg, Marcia, Peter, Jan, Bobby en Cindy, zoals de weeskittens zijn genoemd, gauw een liefdevol gezin vinden waar ze een heerlijk leven zullen hebben!

Bekijk hieronder een video van Henry en ‘zijn’ kids:

Bron: Wamiz ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.