De Zuid-Afrikaanse jager Theunis Botha is om het leven gekomen tijdens een jachttrip in Zimbabwe. Een collega-jager schoot op een op de groep afstormende olifant die vervolgens neerviel bovenop Botha.

olifant
Jager overlijdt nadat olifant op hem valt | Foto: The Ivory Game

De groep met jagers zou afgelopen vrijdagmiddag een wandeling aan het maken zijn geweest toen zij langs een groep parende olifanten liepen. Drie vrouwtjes olifanten voelden zich zo gestoord en bedreigd dat zij op de groep afstormden. Botha schoot op deze drie olifanten. In reactie daarop stormde een vierde olifant richting Botha en tilde hem op met haar slurf. In reactie hierop schoot de collega-jager de olifant neer die vervolgens dood op Botha neerviel. Botha zelf overleefde de klap ook niet.

olifant
Theunis Botha | Foto: screenshot video

De verschrikkelijke jachttrips op luipaarden en leeuwen met behulp van honden waar Botha om bekend stond en die hij ook vaak organiseerde zullen niet meer onder zijn leiding plaatsvinden. Helaas niet omdat Botha inzag hoe verschrikkelijk het leed is dat hij de dieren aandoet, maar omdat hij zijn laatste jachttrip met de dood heeft moeten bekopen. Het onnodige leed dat gemoeid gaat met de jacht moet snel ten einde komen. Want zeg nou zelf de jacht op zulke mooie, grote en vaak met uitsterven bedreigde dieren is toch niet meer van deze tijd?

Bron ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.