Maanden geleden haalde de jagende cheerleader Kendall Jones uit Texas zich de woede van veel mensen op de hals. Na iedere jachtpartij op dieren als leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten werden foto’s van haar ‘overwinningen’ triomfantelijk op haar Facebookpagina gezet. Nu heeft Jones een nieuwe serie over haar jachtreizen gepubliceerd. Dit keer op YouTube.

Kendall Jones cheerleader
Foto: Kendall Jones/YouTube

‘Game On’ heet de serie, waarin Kendall Jones en vriendin Taylor samen met een lokale jager op jacht gaan. In de eerste aflevering gaan ze op alligatorjacht in Lake Charles, Florida. De aflevering begint met de vriendin die zegt:

“Ik wil een alligator in zijn gezicht schieten”.

Aan het einde van het filmpje is een alligator te zien, die met een haak met aas eraan is gevangen. Het dier wordt door de lokale jager bij zijn kop vastgehouden waarna Jones de alligator vanaf 15 centimeter afstand door zijn kop schiet. Vervolgens dankt ze de sponsor van de show, Remington, een Amerikaanse fabrikant van vuurwapens.

Afgelopen juli heeft Facebook het merendeel van de foto’s van Kendall Jones van haar pagina verwijderd, omdat zij niet voldoen aan de huisregels. Volgens Facebook zouden de foto’s tekenen van zware dierenmishandeling vertonen. De vraag is nu of YouTube hetzelfde zal doen.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.