Na alle consternatie over de op grootwild jagende Melissa Bachman, een bekende persoonlijkheid op de Amerikaanse televisie, is nu de aandacht gericht op de jagende tiener Kendall Jones, een cheerleader uit Texas.

Kendall Jones
Kendall Jones | Foto via Facebook

Na iedere jachtpartij op dieren als leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten werden foto’s van haar ‘overwinningen’ triomfantelijk op haar Facebookpagina gezet. Inmiddels heeft Facebook het merendeel van haar foto’s van de site verwijderd, omdat zij niet voldoen aan de regels van het populaire sociale medium.Volgens Facebook zouden de foto’s bepaalde diersoorten in gevaar brengen, daarnaast vertonen de foto’s  tekenen van zware dierenmishandeling.

Op 13-jarige leeftijd ging Jones voor het eerst op jacht in Afrika. Vooral de ‘Big Five’ moest het daarbij ontgelden. Met elk gedood dier gaat zij op de foto, zittend naast een dode neushoorn, met één been op een dode leeuw, of een luipaard. Lachend en vaak gewapend met pijl en boog. Daarnaast schoot zij ook vele olifanten en buffels.

Zich van geen kwaad bewust

Zelf is Jones zich van geen kwaad bewust. Zij jaagt op dieren, om de dierenpopulatie in Afrika in stand te houden, zo zegt zij. Daarnaast beweert zij te jagen om gezinnen in Afrika te voeden. Alleen een olifant voedt al 100 gezinnen, volgens Jones. Alle commotie ziet Jones positief in.  Op haar Facebookpagina schreef zij:

“Alle negatieve berichten hebben er wel voor gezorgd dat ik in 48 uur meer dan zeshonderd likes erbij heb gekregen op Facebook.”

De Amerikaanse zender ‘The Sportsman Channel‘  wil de nu 19-jarige Jones een eigen televisieserie geven. Vanaf volgend jaar kunnen kijkers dan meegenieten hoe deze ‘heldin’ leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns van het leven berooft.

Tienduizenden Facebook-gebruikers zijn laaiend om de vaak schokkende foto’s en er zijn nu verschillende petities gestart om deze bloeddorstige ‘dame’ te laten verwijderen van Facebook.

De petities zijn hier te vinden:

Avaaz.org

Change.org

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven