In het voorjaar van 2011 werd bij Stichting Melief de noodklok geluid. Het dak van de stallen waar de poezen in verbleven was echt aan vernieuwing toe. Vorig jaar januari ging PiepVandaag  samen met Loretta Schrijver op bezoek bij Stichting Melief in Duitsland. Bij de stichting die tot doel heeft om dieren die verwaarloosd, mishandeld of met de dood bedreigd worden, een fijne nieuwe en permanente plek te bieden, maakten we kennis met de meer dan duizend dieren  die er wonen.

dak
© Stichting Melief

En we zagen met eigen ogen de conditie van het dak. Het dak was in zo’n slechte staat dat het er letterlijk door naar binnen regende.  Beschermvrouwe van Stichting Melief Yvonne Kroonenberg bedacht de actie “Doneer een Dakpan”. Voor €10,- kon je een dakpan doneren aan Stichting Melief. Ook wij wilden natuurlijk graag meewerken aan het verspreiden van deze actie en maakten daarom het volgende filmpje.

Vorige week kregen we het geweldig mooie nieuws dat het Stichting Melief, na drie jaar sparen en dankzij de donateurs van de dakpannen, nu dan eindelijk gelukt is. Het nieuwe dak zit er op en Marc Winter en Lothar Vermeulen zijn er dolgelukkig mee.

Namens de redactie van Piepvandaag.nl gefeliciteerd, Marc en Lothar. We hopen dat nog heel veel katten, en natuurlijk ook alle andere dieren, van jullie geweldige inspanningen mogen genieten!

Wil je Stichting Melief een keer bezoeken? Vanaf heden zijn ze weer iedere zaterdag tussen 14.00 en 16.00 open voor bezoekers. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Melief.

©PiepVandaag.nl