Vorige week begon in de Amerikaanse staat Wyoming de jacht op coyotes. Het is één van de wedstrijden waarbij jagers zoveel mogelijk coyotes proberen te doden.

coyotes
In Wyoming zijn wedstrijden begonnen waarbij zo veel mogelijk coyotes worden geschoten | Fotocredit: Larry1732 Flickr via Compfight cc

Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk dieren dood te schieten, vaak vinden complete coyotefamilies de dood. Voor de winnende jagers zijn er geldprijzen te winnen. Zo worden er beloningen uitgekeerd aan de jagers die de grootste en de meeste coyotes doden. Er geldt geen uitzondering voor moeders en pups, ook zij worden meedogenloos gedood.

Makkelijke prooi
Deze wedstrijden worden zowel gehouden aan de westkust, in het midden en aan de oostkust. Omdat het jagen op coyotes in veel Amerikaanse staten niet aan regels gebonden is, zijn de coyotes een makkelijke prooi voor dit soort jachtwedstrijden. Vorig jaar werden tijdens de wedstrijd in Wyoming 91 coyotes gedood. Sommige jagers menen dat ze met hun acties helpen de coyotepopulatie te beheren, maar studies wijzen uit dat deze moordpartijen er juist voor zorgen dat er meer coyotes komen. Van wildbeheer is geen sprake, het gaat om plezierjacht met geldelijk gewin.

Kleine hoop, teken de petitie
Er is nog een kleine mogelijkheid dat dierenwelzijnsorganisaties volgende jachtpartijen kunnen tegenhouden, maar dat is helaas niet zeker. De dierenbeschermers menen namelijk dat de jachtvereniging niet over de juiste vergunning beschikt, maar volgens de organisatoren hebben zij geen speciale vergunningen nodig. Een petitie is opgestart door Animal Legal Defense Fund; deze kun je hier ondertekenen.

Bron ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.