Autoriteiten in de Democratische Republiek Congo (DRC) hebben een netwerk van ivoorsmokkelaars opgerold, dankzij een programma van Wereld Natuur Fonds (WNF) en lokale partners.
“WWF feliciteert de overheid van DRC met het succesvol oprollen van dit netwerk van ivoorsmokkelaars. Dit hardhandige optreden van de politie laat zien dat smokkelaars niet langer ongestraft blijven voor hun misdrijven in dit land. En het toont dat we met doorzettingsvermogen succesvol kunnen zijn in de strijd tegen wildlife crime, zelfs in DRC.”
Het regenwoud van Congo, thuis van de Afrikaanse bosolifant, is ‘s werelds grootste regenwoud. Hier vindt het stropen van olifanten plaats op industrieel niveau. Als het stropen niet snel wordt gestopt, zal deze diersoort in de nabije toekomst uitgestorven raken.
Volgens de Congolese wildlife wet van 2014 hangt iedereen die schuldig wordt bevonden aan het doden, mishandelen, vangen of bezitten van een volledig beschermde diersoort, waaronder de olifant, een gevangenisstraf van 1 tot 10 jaar en/of een boete van 5 tot 10 miljoen Congolese franc (5.000-10.000 Euro) boven het hoofd. Voor het internationaal smokkelen van volledig beschermde diersoorten of producten ervan, zoals het illegaal verhandelen van ivoor, staat een hogere straf: 5 tot 10 jaar cel en/of een boete van 25 tot 100 miljoen Congolese franc (24.000-98.400 Euro).
Bron: WWF ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Gerelateerde berichten
1 Comment
Reageren is niet meer mogelijk.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Check ons op Instagram
Cooper werd bij de Eerselse horrorfokker ingezet als dekreu.
Heel veel honden wachten nog op redding … Gun ook hen een liefdevolle toekomst en steun House of Animals!
Fijne Dierendag, Cooper 🐾
Doneer nu!
https://www.houseofanimals.nl/doneren/puppyleed/
BREAK!
Hondenfokker Kevin T. zojuist veroordeeld tot 18 maanden cel waarvan 9 voorwaardelijk. Hij krijgt voor 10 jaar een houdverbod. 🙏🏻
Alle tips en info over deze fokker zijn nog steeds zeer welkom.
Goed nieuws. Hopelijk zal deze “mode” om ivoor te willen bezitten weer afnemen en stoppen zodat de dieren met rust gelaten worden en weer veilig zijn.