Fantastisch nieuws uit India. Het ministerie van milieu en bosbeheer aldaar heeft in een officiële verklaring laten weten het houden van dolfijnen voor entertainment niet langer toe te staan en daarmee dolfinaria verboden.

Dolfijn - India
Dolfijn | Foto: Thomas Hawk via Compfight cc

The Humane Society International/India (HSI) noemt het gekozen beleid van het Indiase ministerie ‘progressief’ en is zeer verheugd over het gebeurde. C. Samyukta van het HSI India zegt:

“We zijn ontzettend blij dat het ministerie besloten heeft een verbod in te stellen op het houden van dolfijnen voor entertainment. De wetenschap laat zien dat dergelijk gevangenschap helemaal niet goed is voor het welzijn van de dieren. Nu moeten alle staten van India het beleid van het ministerie volgen en de ontwikkeling van dolfinaria verbieden.”

De Indiase overheid vindt het houden van dolfijnen wreed en moreel verwerpelijk. Dolfijnen en andere walvisachtigen zijn ‘zeer intelligent en gevoelig’, wat hun leven in gevangenschap extra pijnlijk maakt.

Ric O’Barry directeur van The Dolphin Project en bekend van de documentaire The Cove zegt:

“Dit is een enorme overwinning voor de dolfijnen. De (Indiase) overheid spreekt zich niet alleen uit tegen wreedheid, maar draagt ook bij aan een belangrijke dialoog over de manier waarop we denken over dolfijnen. Als denkende, voelende wezens in plaats van eigendom waar je geld aan kunt verdienen.”

Bron: Niburu.nl ©PiepVandaag.nl