Huisdieren moeten mee kunnen naar zorginstellingen. De voltallige Tweede Kamer schaarde zich gisteren achter de motie van Femke Merel Arissen (PvdD), waarin zij de regering vraagt in overleg te gaan met de brancheorganisatie van zorgondernemers om dit mogelijk te maken.

zorginstellingen
Huisdieren hebben een positieve invloed op ouderen | Foto: publiek domein

Uit onderzoek blijkt dat het meenemen van huisdieren een positieve invloed heeft op de gezondheid en het algemeen welbevinden van ouderen. Ook voor het dierenwelzijn is dit beter. Huisdieren kunnen bij hun baas blijven en worden niet langer uit hun vertrouwde omgeving weggehaald als ouderen niet meer in staat zijn alleen te wonen.

Kerstcadeau
Toch zijn in lang niet alle Nederlandse zorginstellingen huisdieren welkom. Daarom is het noodzakelijk dat de minister in overleg te gaan met brancheorganisatie ActiZ over hoe zorginstellingen het meenemen van een huisdier breder mogelijk kunnen maken. Kamerlid Arissen:

“Nu deze motie kamerbreed is aangenomen, kunnen mensen hun huisdier binnenkort vaker meenemen naar de zorginstelling. Dat is een bijzonder mooi kerstcadeau en zal hopelijk bijdragen om het gevoel van eenzaamheid bij sommige mensen te verminderen.”

zorginstellingen
De voltallige Tweede Kamer schaarde zich achter de motie | Foto: via PvdD

Persbericht Partij voor de Dieren