Hugo Boss gaat stoppen met de verkoop van bont. Dat laat het mode-imperium via een persbericht weten. Ook zal het bedrijf alle kledingstukken met bont uit de verkoop halen. Hugo Boss verkocht wasbeerhonden- en konijnenbont, maar na een voorlichting van de internationale coalitie Fur Free Alliance besloot het bedrijf ermee te stoppen. 

Hugo Boss

Caroline Pluym van Bont voor Dieren:

“Hugo Boss is een van de vele kledingbedrijven die inziet dat de keuze voor een bontvrij beleid onvermijdelijk is, in een tijd waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is daarom ook niet meer de vraag óf een bedrijf bontvrij gaat, maar wannéér. Bont voor Dieren is ervan overtuigd dat andere merken het goede voorbeeld van Hugo Boss zullen volgen. Aan de bedrijven enkel nog de keuze of ze hierin ook leidend zijn of achter de feiten blijven aanlopen.”

Bernd Keller, creatief directeur van HUGO BOSS:

“Vanaf de herfst/wintercollectie 2016 zetten we definitief een punt achter de verkoop van bont van wasbeerhonden en konijnen. Door bont in geen enkele kledingcollectie van Hugo Boss meer toe te staan geven we een helder signaal. Met het gebruik van diervriendelijke alternatieven willen we de huidige én vooral de komende generatie inspireren en een nieuwe kijk op luxe geven.”

Tommy Hilfiger, H&M, Zara en Zalando gingen Hugo Boss al voor door volledig bontvrij te gaan.

Bron: Elle ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor