In het Belgische Turnhout heeft de rechter twee Rotterdamse vrouwen, Jolanda V. (52) en Charmaine D.P. (27) een houdverbod voor dieren opgelegd, nadat zij zich schuldig hebben gemaakt aan verwaarlozing van 37 paarden en pony’s in Hoogstraten.

paard - houdverbod
Foto: PixaBay.com

Het tweetal is afgelopen dinsdag bij verstek veroordeeld voor die dierverwaarlozing en kregen ieder ook een boete opgelegd van € 12.000,-. Zij zouden in de periode februari/maart van het vorig jaar, de 37 dieren onvoldoende eten en drinken hebben verschaft. Ook was er onvoldoende medische verzorging.

Een aantal paarden en grotere pony’s stond bovendien in stallen waar kans op verwondingen aanzienlijk was. Achttien kleine pony’s stonden met drie of vier in kleine varkensstallen met amper bewegingsruimte.

In Nederland was het duo al eerder voor dergelijke feiten schuldig bevonden en hebben dan nu een houdverbod in België. Per inbreuk op dat verbod geldt een boete van € 250,-.

Bron: GVA.be ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.