Joaquin Phoenix ‘walgt en wordt misselijk’ door beelden van China’s hondenleerhandel

‘Het beeldmateriaal dat u zo gaat bekijken van China’s hondenleerhandel, is een van de ergste dingen die ik ooit heb gezien’, begint acteur, regisseur, muzikant en actievoerder Joaquin Phoenix in zijn nieuwe PETA-onthulling. Het schokkende beeldmateriaal onthult de wreedheden van de hondenleerindustrie.

hondenleer
De slacht van honden in China | Foto: screenshot video PETA

Phoenix spreekt de tekst in bij het beeldmateriaal dat laat zien hoe honden worden geschopt, op de kop worden geslagen en van wie de keel wordt doorgesneden en hun huid eraf wordt gerukt terwijl andere honden toekijken alvorens ze hetzelfde wrede lot ondergaan. De huid van de dieren wordt omgezet in leer – vaak handschoenen en andere kleine items, zoals kattenspeelgoed en afwerkingen van jassen – en wordt geëxporteerd over de hele wereld, om te worden verkocht aan consumenten die meestal geen enkel idee hebben van welk dier ze een deel kopen.

De ster waarschuwt de consument omdat hondenleer niet zomaar te herkennen is:

“Als u lederen handschoenen, riemen of schoenen koopt, vergeet niet: er is geen makkelijke manier om te zien wiens huid u echt daadwerkelijk draagt.  Als u net als ik van honden houdt, koop of draag dan alstublieft nooit leer, of het nu afkomstig is van een hond, een koe of een ander dier”.

Doodgeslagen
Het beeldmateriaal is door een onderzoeker van PETA Azië opgenomen in een faciliteit waar 100 tot 200 honden per dag worden doodgeslagen en gevild. In China bestaan nog steeds geen straffen voor de mishandeling van dieren die gedood worden voor hun huid.

Goedwillendheid
Phoenix, een veganist die alle kleding mijdt gemaakt van dierenhuid, wol of bont, is volledig toegewijd aan PETA’s motto, dat gedeeltelijk luidt dat  ‘dieren niet van ons zijn om kleding van te maken’. Als Johnny Cash in Walk the Line droeg hij laarzen van veganistisch ‘leer’ en hij is onderdeel van een groeiende lijst van beroemdheden – waaronder Jude Law, Charlize Theron, Eva Mendes, Penélope Cruzen Morrissey – die met PETA-zusterorganisaties hebben samengewerkt om op verschillende manieren goedwillendheid voor dieren te stimuleren.

Voor meer informatie en om de schokkende video te bekijken, kunt u terecht op de website van PETA. De beelden zijn ook hieronder te zien:

Persbericht PETA NL