In Engeland gaat mogelijk de zogenaamde ‘horror zoo’ South Lakes Safari Zoo in Dalton-in-Furness dicht. De vergunning van de eigenaar van de dierentuin wordt omwille van veiligheids- en gezondheidsredenen voorlopig niet verlengd. Wel krijgt de dierentuin nog een kans om aan te tonen dat de leefsituatie en verzorging van de dieren verbeterd is. Daartoe zal later deze maand een inspectie plaatsvinden, zo staat op de website van de dierentuin te lezen.

horror zoo
Giraffen in South Lakes Safari Zoo | Foto: The Shaun Woods/Wikimedia

In de dierentuin zijn de laatste vier jaren bijna vijfhonderd dieren gestorven, en in 2013 werd een verzorgster door een tijger gedood, zo blijkt uit onderzoek.

Inspecteurs die in januari een bezoek brachten aan de dierentuin waren geschokt over de situatie die ze daar aantroffen. Er werden veel te veel dieren gehouden, de accommodatie bleek gebrekkig de verzorging van de dieren was ook ver onder de maat. Ook werden er dode dieren aangetroffen, waaronder twee half opgegeten  zeldzame sneeuwluipaarden. Zeven gezonde leeuwenwelpen werden  geëuthanaseerd omdat er geen ruimte meer voor was.

In het zogenaamde Afrika Huis vonden de inspecteurs onderkoelde dieren omdat de verblijven enorm slecht geïsoleerd zijn.

Verslonst
Wat er met de dieren in de dierentuin gaat gebeuren is nog niet bekend. Voorlopig is het afwachten wat de aankomende inspectie gaat opleveren, maar het is de vraag of op korte termijn verbeterd kan worden wat jarenlang verslonst en verwaarloosd is.

Bron: HLN ©Animals Today