De 14-jarige Gavin uit Amerika heeft een ware heldendaad verricht. Toen hij zag dat er een kat uit een rijdende auto werd gegooid twijfelde hij geen moment: hij sprintte de snelweg op en redde het dier. De kat, Lucky, woont nu bij de tiener en de twee hebben een onbeschrijflijk hechte band.

auto
Lucky is gered nadat hij op de snelweg uit de auto werd gegooid | Foto: schermafdruk video

Erin Brown reed op een zondag in februari op de snelweg om haar zoon Gavin naar een verjaardagsfeestje te brengen. Vol ongeloof zag ze hoe een kat uit een raampje werd gegooid van de auto voor hen. Terwijl ze tot stilstand kwam vloog Gavin de auto uit en droeg de overige weggebruikers op te stoppen zodat hij de getraumatiseerde kat kon redden. De kat rende strompelend over de snelweg naar het viaduct om daar naar beneden te springen. Erin:

“Ik weet niet wie er meer geschrokken was: de kat die uit een rijdende auto gegooid was of ik, omdat ik zag hoe mijn zoon de snelweg op dook. De kat ademde zwaar en zijn nagels waren afgescheurd doordat hij zich aan de bestrating probeerde vast te houden. Hij klampte zich vast aan mijn zoon en die hield hem stevig vast om te laten merken dat hij hem geen pijn zou doen en zo het vertrouwen van de kat terug te winnen.”

Ze brachten de kat, die ondertussen Lucky was genoemd, naar het BluePearl Animal Hospital. Hij kreeg medicijnen om de pijn te verlichten.

“Gavin verloor zijn nieuwe vriend geen moment uit het oog. Hij was erg emotioneel betrokken bij Lucky.”

Een barmhartige Samaritaan las het verhaal van Lucky op Facebook en bood aan een groot gedeelte van de medische kosten te betalen. Gavin was getroffen door dit mooie gebaar en moest ervan huilen.

Lucky woont nu bij Gavin en Erin en herstelt ontzettend goed. Hij wint het vertrouwen in de mens terug en is erg aan Gavin gehecht.

“Lucky is ervan bewust dat Gavin hem gered heeft en hun band is gewoon niet te beschrijven. Lucky is de liefste kat die ik ooit ontmoet heb. Hij is speels en gewoon ontzettend lief!”

Bron ©Animals Today Sophie Janssen