In Thailand hebben dierenartsen tijdens een operatie 915 ingeslikte munten uit een zeeschildpad verwijderd. Het 25 jaar oude dier slikte de door omstanders  in zijn zwemwater gegooide ‘geluksmunten’ in.

zeeschildpad
915 geluksmunten uit de buik van Omsin | Foto: screenshot video The Guardian

Schildpad Omsin – Thais voor spaarpot – had in totaal vijf kilo aan munten en andere voorwerpen ingeslikt. Het dier dat zelf 59 kilo woog werd op een gegeven moment beperkt door de enorme spaarpot die hij in zijn lichaam had aangelegd. Omsin had zijn verzorgers voor een raadsel geplaatst door zijdelings te zwemmen en geen gebruik te maken van zijn linkerpoot. Na onderzoek bleek dat hij aan die kant gebukt ging onder de last van de munten.

Operatie
Omsin woont in een natuurpark in havenstad Sriracha. De operatie, die volgens de dierenartsen uniek is in de wereld, duurde maar liefst zeven uur. De artsen denken dat het een maand duurt voordat de zeeschildpad volledig hersteld is. Na die periode krijgt hij nog eens zes maanden fysiotherapie om weer helemaal de oude te worden.

Onder de 915 munten zaten veel buitenlandse en verroeste munten. Hierdoor was de waarde niet direct in te schatten.

Bekijk hieronder een korte video van The Guardian over Omsin:

Bron: RTL Nieuws ©Animals Today Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.