De Amerikaanse krijgsmacht gaat stoppen met het gebruik van dieren bij traumatrainingen. Tot voor kort werden zo’n 10.000 dieren per jaar gekweld en gedood door leden van de krijgsmacht, onder het mom van ‘geavanceerde carrièretraining’.

krijgsmacht
Varkens worden ingezet om het effect van schotwonden te bestuderen | Foto: Pixabay

Het Amerikaanse congres komt met een nieuwe wetgeving:

“Het gebruik van dieren in alle traumaoefeningen zal uitfaseren en vervangen worden door meer effectieve, ethische en economische menselijke patiëntsimulatoren.”

Deze patiëntsimulatoren zijn computergestuurde poppen met de mogelijkheid om ademhaling, bloeden en sterven accuraat te simuleren. Tot op heden worden onder meer varkens ingezet om het effect van schotwonden te bestuderen.

Druk
De beslissing werd genomen nadat PETA, Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) en dierenbeschermers in het gehele land het Amerikaanse Ministerie van Defensie onder druk hebben gezet om onderzoek te doen naar het feit dat menselijke patiëntsimulatoren niet alleen net zo goed werken als het gebruik van dieren, maar vaak zelf veel effectiever zijn.

De verenigde Staten maken nu deel uit van 80 procent van de NAVO-staten die het gebruik van dieren tijdens militaire training verbieden.

Bron: World Animal News ©Animals Today Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.