Vier uitgemergelde honden op La Palma die vastzitten door de vulkaanuitbarsting krijgen voedsel en water via een videodrone. Totdat ze gered kunnen worden vormt de drone een luchtbrug en levensader voor de honden, die klaarblijkelijk achterbleven toen de eigenaar evacueerde vanwege de lava.

Honden La Palma krijgen voedsel en water met drone
Uitgemergelde achtergelaten honden op La Palma krijgen voedsel en water met drone | Foto (cropped/enhanced): screenshot video The Telegraph/YouTube

Volgens de lokale pers is er sprake van een ‘race tegen de klok’, want er is een kans dat de lavastroom de vier honden gaat bereiken. Zij zitten vast op een erf met een muur eromheen. De honden worden door twee plaatselijke dierenwelzijnsorganisaties via een videodrone van pakketjes met water en voedsel voorzien. Dit zou ook al elders op La Palma gebeurd zijn bij dieren die door de lava van de bewoonde wereld zijn afgesloten.
.

.
Om de vier honden op het ommuurde erf te redden wil een plaatselijke ondernemer een vrachtdrone gaan inzetten. Er wordt hiervoor gewacht op de toestemming van de plaatselijke autoriteiten. Een vrachtdrone is de enige optie om de honden te redden, want een helikopter – zoals aanvankelijk de bedoeling was – kan niet landen op het met vulkanische as bedekte land.
.

.
Het is te hopen dat de lokale autoriteiten geen trage bureaucraten zijn en dat de honden snel van hun plek gehaald kunnen worden met een vrachtdrone. De vulkaanuitbarsting op La Palma is nog lang niet voorbij zo is de verwachting en kan letterlijk nog veel roet in het eten gooien van de vier honden. Er is inmiddels 6 vierkante kilometer land verwoest door de lava en bijkomende branden. Zo’n 1200 huizen werden verzwolgen en bijna 6700 mensen moesten vluchten of evacueren. Helaas nam niet iedereen zijn dieren mee, maar er wordt gelukkig moeite gedaan om ze te redden.
.

.
Bronnen:

Dierenleed na uitbarsting vulkaan op La Palma

©AnimalsToday.nl BVR