Een spannende reddingsoperatie vond onlangs plaats in Zuid-Afrika. Een hond was in een enorm gat in de grond gevallen. ‘Die Groot Gat’,  bij het plaatsje Kimberley, is een ondergrondse diamantmijn, waar een deel van de afgraving is ingestort. Het gat heeft een omtrek van 1,6 kilometer.

die groot gat
Foto: messycupcakes via Compfight cc

Toeristen die deze trekpleister bezochten zagen in de diepte een hond die duidelijk in paniek was. Binnen korte tijd na hun melding kwam een grote groep reddingswerkers opdagen. Helaas mislukten de eerste pogingen om de hond omhoog te krijgen. De grond was erg onstabiel en de touwen bleken niet lang genoeg. De politie schakelde zelfs een helikopter in, maar weer waren de touwen niet lang genoeg om de hond veilig te bereiken.

Via social media konden de vele belangstellenden volgen hoe de reddingsoperatie verliep en de hond kreeg een bijnaam: Underdog. Mensen gooiden eten naar beneden, want dagenlang lukte het niet om Underdog te vangen en omhoog te takelen.

Uiteindelijk bedacht een team van zeven mensen de ultieme reddingsactie. Dankzij een speciale methode met touwen en katrollen daalden ze af. Daarna kregen ze de tweede uitdaging voor hun kiezen, want Underdog was angstig en liet zich niet zomaar vangen. Maar gelukkig werd ze met lieve woordjes van hun goede bedoelingen overtuigd. Agent John Seeley zwom met haar naar de overkant van het meer, waar ze omhoog werden getakeld en Underdog eindelijk gered was. Ze werd omgedoopt tot Topdog en geadopteerd door Seeley.

Bekijk hier de foto’s van de reddingsoperatie. 

Bron ©PiepVandaag.nl