Harriet is onlangs gered uit een hondenfokkerij in Wonju, Zuid-Korea. De driejarige jindohond is een van de 200 getraumatiseerde dieren die zijn overgevlogen naar opvangadressen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië om na herstel geadopteerd te worden. Na aankomst in de Amerikaanse opvang blijkt dat Harriet geen idee heeft dat een zacht kleedje is om op te liggen. Ze slaapt in eerste instantie daarom zittend.

Koreaanse vleeshandel
Harriet dommelt weg, maar gaat niet liggen | Foto: video Humane Society

Waar is dat kleedje voor?
Harriet is eindelijk veilig, na een gruwelijk leven in de hondenvleeshandel in Zuid-Korea. Geen wonder dat het dier, na haar ervaringen, getraumatiseerd is geraakt. Harriet kwam terecht bij het asiel van de Amerikaanse Humane Society in Tampa Bay. De medewerkers vonden het hartverscheurend om te zien dat het dier niet door had dat ze op haar kleedje mocht gaan liggen om op haar gemak te slapen. Ze vermoedden dat dit kwam doordat de kooien waarin honden in Korea worden gepropt zo overvol zijn, dat de dieren geen mogelijkheid hebben om te liggen. In de video is te zien dat de jindo haar ogen sluit en in slaap valt, waarbij ze bijna omvalt.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Een van de medewerkers heeft Harriet een hele dag laten zien waar de deken voor bedoeld is en dat ze zich mag ontspannen. Uiteindelijk heeft dit effect en nu weet Harriet hoe ze lekker comfortabel kan slapen.

Sadisme
In diverse Aziatische landen, zoals Zuid-Korea en China, wordt honden- en kattenvlees gegeten. Voor de dieren in deze handel is het leven een hel op aarde. Ze worden op elkaar gepropt in kooien en levend gekookt, verbrand of gevild. De barbaarsheid is extreem en kent geen grenzen. Het vlees van gemartelde dieren zou namelijk extra lekker smaken. Dieren worden gefokt, vooral in Zuid-Korea bestaan veel grote intensieve hondenfokkerijen, om aan de grote vraag te voldoen. Ook worden honden van straat geroofd, zowel zwerf- als huisdieren.

Help organisaties die een einde willen maken aan de gruwelijke handel in hondenvlees en de erbarmelijke hondvleesfabrieken. Teken ook de petitie van Soi Dog en de petities op Koreandogs.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde