Bemanningsleden van de Amerikaanse kustwacht hebben geholpen om 27 gerevalideerde zeeschildpadden vrij te laten in de wateren van de Golfstroom. Ze werden vanaf een boot het water in geleid door middel van een glijbaan. Ook kinderen van de kustwachtleden mochten meehelpen de schildpadden naar huis te brengen.

kustwacht
De kustwacht helpt 27 zeeschildpadden uit te zetten | Foto: schermafdruk video

De zeeschildpadden zijn gered door North Carolina Aquariums nadat ze eerder deze winter een koudeshock meemaakten. Schildpadden zijn reptielen en hebben warmte nodig. Door het plotseling arriveren van de winter, en de daarbij horende ijskoude watertemperaturen, raken de schildpadden onderkoeld en kunnen ze als gevolg daarvan niet meer zwemmen. De organisatie biedt regelmatig hulp aan zwakke of gewonde schildpadden; er zijn alleen al deze winter 450 hulpbehoevende schildpadden opgevangen.

David Griffin, directeur:

“Behoud is het hoofddoel van onze missie.”

Samen met verscheidene andere organisaties, zoals Jennette’sPier en Karen Beasley Sea Turtle Rescue and Rehabilitation Center, vangt het aquarium hulpbehoevende schildpadden gevangen op in de diverse centra totdat ze opgeknapt zijn. De meeste schildpadden herstellen snel, maar sommige hebben behoefte aan extra tijd en zorg. De gezondheid van de dieren wordt regelmatig gecheckt door de medewerkers en voordat ze vrijgelaten worden krijgen ze een chip.

Bekijk hier de vrijlating van de schildpadden voor de Amerikaanse oostkust:

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen