De politie kreeg maandagmiddag een melding over een kip die van een balkon zou zijn gevallen in Zaandam. De wijkagent is hierop samen met een collega van de dierenpolitie naar de betreffende woning gegaan, om de levenssituatie van de kippen te beoordelen. Hier troffen zij verdachte omstandigheden aan: twee ruimten in de woning bleken ingericht als hennepkwekerij. Daarom werd de bewoner direct aangehouden en de collega’s van het hennepteam werden ter plaatse gevraagd. Ook de omstandigheden waarin de kippen zich bevonden in de woning, liet te wensen over.

hennepkwekerij
Hennepkwekerij ontdekt bij controle dierenwelzijn | Foto: Dani Doces Flickr via Compfight cc

In totaal bleken in twee kweekruimten in de flatwoning 90 hennepplanten te staan. De compleet ingerichte kweekruimten werden ontmanteld en de hennep en alle toebehoren zijn vernietigd. De dierenpolitie is nog bezig met het onderzoek naar de kippen in de flatwoning en heeft de nodige acties ondernomen ten behoeve van het welzijn van deze dieren.

Dierenpolitie
Bij de politie werken ‘taakaccenthouders handhaving dierenwelzijn en opsporing dierenleed’; ook wel de dierenpolitie genoemd. De dierenpolitie treedt op tegen mensen die dieren verwaarlozen en/of mishandelen, verleent hulp, en probeert dierenleed te voorkomen. De dierenpolitie werkt onder andere samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de stichting LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de Dierenbescherming.

De politieagenten van de dierenpolitie treden onder andere op tegen de hieronder vermelde misdrijven:

– dierenmishandeling;

– dierenverwaarlozing;

– ontuchtige handelingen met dieren en dierenporno;

– het doden of mishandelen van een dier ;

– het ophitsen van dieren tot het aanvallen van mensen of andere dieren;

– stroperij (wild/vis) en verstoren van nesten.

Meer informatie is te vinden op: https://www.politie.nl/themas/dierenpolitie.html

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neemt u dan contact op met het centrale meldpunt van de dierenpolitie via telefoonnummer: 1-4-4.

Bron @AnimalsToday.nl