Help de moedervarkens uit hun kraamkooi!

Moederdag is de dag dat we moeders extra in het zonnetje zetten. Helaas heeft het moedervarken in de vee-industrie minder geluk. Zij brengt een kwart van haar leven door in een kraamkooi, waar ze haar kont niet kan keren. Net als iedere moeder wil een moedervarken voor haar kleintjes zorgen, maar in een kraamkooi kan dat niet. Ze is vastgeklemd en kan geen kant op.

kraamkooi

Ze is vastgeklemd en kan geen kant op | Foto: screenshot video Varkens in Nood/YouTube

Dit mag zo niet langer doorgaan! Stichting Varkens in Nood roept de overheid op om per direct de kraamkooi te verbieden voor alle nieuwe stallen en bestaande stallen binnen 10 jaar te laten overstappen. Voor de gelegenheid heeft Varkens in Nood onderstaande ansichtkaart laten ontwerpen en die kan jij naar de staatssecretaris sturen!

Wat kun jij doen?
In de kraamkooi worden de natuurlijke behoeften van een zeug volledig genegeerd. Dat kunnen we niet tolereren. Bestel daarom nu deze confronterende (gratis) ansichtkaart en stuur hem aan staatssecretaris Van Dam voor een einde aan de kraamkooi!

kraamkooi

Stuur de ansichtkaart naar staatssecretaris Martijn van Dam | Foto: Varkens in Nood

In een video die Varkens in Nood naar buiten bracht is de absurde manier te zien waarop moedervarkens in de vee-industrie gehouden worden. Hierdoor zijn kraamzeugen chronisch gestrest en vertonen ze vaak gestoord gedrag, zoals stangbijten en vacuümkauwen.

Bekijk hier de video:

Persbericht Varkens in Nood

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Lodewijk zegt:

  Weer een prachtig mooi stukje volksverlakkerij.

 2. Anoniem zegt:

  Ik ben het er helemaal mee eens dat dit heel zielig is, omdat ze hun kont niet kunnen keren enzo. Maar aan de andere kant, vind ik het fout dat ze dit probleem alleen maar in Nederland aanpakken. Vooral omdat het dierenleed zich dan ‘gewoon’ verplaatst naar het buitenland! Daarnaast zitten de Nederlandse varkensboeren nu al in een crisis, dus moeten we zorgen dat zij niet failliet gaan of zoiets dergelijks.

 3. wilma kraus zegt:

  Stop dit vreselijke dierenleed.

 4. wilma v ginkel zegt:

  Dit dierenleed moet stoppen!!!

 5. Schandalig dat dit mag en er totaal geen controle is…
  Nederland kapot laten gaan met mens en dier
  Werk aan de winkel maar wel de juiste werkzaameedenken!