Op donderdagavond 26 mei organiseert House of Animals in samenwerking met PiepVandaag.nl een thema-avond over de wettelijke bescherming van dieren in Nederland. De locatie is Perdu in Amsterdam en ook jij bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

wettelijke bescherming
Welke rechten hebben dieren? | Foto: Pixabay

In Nederland hebben wij de Wet Dieren. Maar wat houdt deze wet precies in? Welke rechten hebben dieren? Welke straffen staan er op het mishandelen van dieren? En hoe worden deze wetten gehandhaafd? Deze vraagstukken zullen worden behandeld door de gastsprekers van deze thema-avond Noor Evertsen van Dier&Recht en Anouk Duijnker van de Dierenpolitie.

Na de lezingen is er ruimte voor het stellen van vragen en we sluiten de avond af met een hapje en een drankje, tijdens een gezellig samenzijn.

Programma
19.30 uur Deuren open
20.00 uur Inleiding door Karen Soeters
20.30 uur Lezing door Noor Evertsen (Dier&Recht)
21.15 uur Pauze
21.30 uur Lezing door Anouk Duijnker (Dierenpolitie)
22.15 uur Afsluiting door Karen Soeters

Kaartverkoop
Entréekaarten kosten €10,- per stuk en zijn hier te bestellen. Koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen.

Sprekers

Noor Evertsen, Consultant Stichting Dier&Recht
Noor Evertsen is sinds 2012 werkzaam bij Dier&Recht en daaraan gerelateerde maatschappelijke organisaties, waar zij de voorbereidingen en onderzoek doet op het gebied van constitutioneel recht en dierenwelzijns- en gezondheidswetten voor diverse dieren (bijvoorbeeld wilde dieren in het circus, papegaaien, varkens, puppy’s en zwerfhonden). Daarmee heeft zij bijgedragen aan de evaluatie en kritische analyse van nationale wetgeving (in wording).

Noor studeerde rechten in Leiden, om bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de levens van dieren door middel van betere wetgeving en handhaving. In samenwerking met anderen heeft zij bij de eerste hoogleraar Dier en Recht, Dick Boon, de cursus Handhaving ontwikkeld.

Van 2005 tot 2011 was Noor hoofdredacteur van het Nederlandse online tijdschrift ROAR (Review of Animal Rights: case law and literature). Momenteel is zij redacteur van een online database over dierenwelzijnswetgeving, ontwikkelingen op wetgevingsgebied en jurisprudentie (nationaal en op EU niveau) en auteur voor het tweemaandelijkse tijdschrift Dier & Milieu (Animals and the Environment) voor professionele handhavers.

Anouk Duijnker, Senior GGP politie Noord-Holland, dierenwelzijn
Anouk Duijnker is senior GGP (Gebiedsgebonden Politie) bij de politie Noord-Holland en heeft als aandachtsgebied dierenwelzijn. Anouk behoort tot de pioniers van de dierenpolitie, een unit die er aan heeft bijgedragen geweld tegen dieren te koppelen aan andere criminele feiten, zoals huiselijk geweld, kindermishandeling, hennepkwekerijen, gestolen goederen en verboden wapens.

Zij is gastdocent aan de politieacademie en sinds 2014 gastdocent aan de Universiteit Utrecht, Masterclass Dier en Recht. Verder is zij Consulent Dier-mens relatie (zoöantropologie).

Locatie
Perdu
Kloveniersburgwal 86,
1012 CZ Amsterdam
+31 (0)20 422 0542

Bereikbaarheid
Wij raden iedereen aan met het openbaar vervoer te komen.

Te voet:
Vanaf het Amsterdamse Centraal Station loop je in een kwartiertje, via de Nieuwmarkt, naar Perdu.

Met de metro:
Metrolijnen 51, 53 en 54 brengen je naar station Waterlooplein. Van daaruit is het vijf minuten lopen naar Perdu.

Met de tram:
Halte Muntplein is de tramhalte die het dichts bij Perdu ligt. Lijnen 4, 9, 14, 16, 24 en 25 brengen je ernaartoe (let op: lijn 14 rijdt niet van en naar het Centraal Station). Vanaf Muntplein is het vijf minuten lopen.

Persbericht PiepVandaag.nl en House of Animals


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.